Саопштење за медије и јавност поводом хапшења и пуштања на слободу господина Марка Ђурића, у Косовској Митровици 26.03.2018.

ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ СРБИЈЕ,

Овим обраћањем желимо да дамо подршку Марку Ђурићу, да изразимо огорченост, бес и разочарање због онога што је он доживео јуче у Косовској Митровици.

Да подсетимо: они који су дивљали, вршљали, зверски мучили и убијали наше најмилије од 1998. године до данас (а и много раније), поново су  показали своје право лице. Терористи, прерушени у неке безбедоносне органе окомили су се овога пута на Марка Ђурића и његов народ. Ударили су на човека који је оличење и пример честитости, одмерености, одговорности, човека који је отишао да преговара, да тражи компромис, да разговара са својим народом. Зар је то грех и срамота?

Па се поставља питање:

Докле више да трпимо понижења, хапшења, отмице, утеривања страха у кости?

Докле више да трпимо насиље и терор од стране оних, који су нам од вајкада наносили тешке ударце и губитке.

Запад, тај срамни и бедни запад, као и Америка који их и даље подржавају,  нека су им на души и савести. Без њихове подршке и одобрења не би смели да испољавају овакав вид нетрпељивости, ароганције и насиља над незаштићеним српским народом и његовим легитимним представницима.

Стога поручујемо:

Престаните да подржавате терористе и насилнике, престаните да мирно посматрате уништавање једног од најстаријих хришћанских народа на овим просторима. Нећемо вам опростити што сте терористима дали државу, што сте нам отели завичај, што за наше невине жртве нико није одговарао, што подржавате криминал, дивљаштво и терор.

Предлажемо прекид свих преговора и разговора у Бриселу, на било коју тему.

Са терористима и насилницима не треба преговарати ни о чему.

 

У Београду, 27.03.2018.

Удружење породица косметских страдалника