Захвалност

Писмо подршке Растка Николића из Сремске Митровице и одговор 

„Ваше удружење улива наду свим грађанима ове земље да је могуће достојанствено се сећати српских жртава и одати им почаст на квалитетан начин.

Велико поштовање свим члановима удружења косметских страдалника, на челу са госпођом Наташом Шћепановић, чији рад пратим годинама уназад и изузетно је ценим. Искрено подржавам и пратим рад свих породица киднапованих и убијених који неуморно траже правду и истину.

Драго ми је да постоји ово релативно ново удружење и свака част на свим активностима!

Морам вам рећи да једини говорите јавно и отворено о злочинима /отмицама у Дојницама и Мушутишту које су сви заборавили и које сви прећуткују а по свирепости злочина, годинама жртава и бројности свакако заслужују да им се посвети више пажње што медији уопште не чине. Ниједан текст новински није посвећен жртвама у Дојницама и Мушутишту што је њихова велика срамота! Као да их Тачи финансира да прећуткују ове отмице где је велики број жена отет и убијен.

Вама хвала што сте једини направили окупљање и конференцију посвећену убијеним  и отетим Србима и другима у Сувој Реци и што сте споменули децу Радмилу Живановић и Срећка Благојевића. Хвала пуно!

Доста смо били таоци албанске пропаганде, време је да се чује и о страдању Срба у Сувој Реци.

Оно што мени као грађанину врло смета јесте медијска селекција, па тако увек ћемо на вестима чути о злочинима у Гораждевцу, Старом Грацку, Мартовском Погрому док се друга стратишта прећуткују. Никада неће доћи на ред стотине убијених и киднапованих Срба, Муслимана, Рома, Горанаца из Призренске општине, из општине Сува Река и Ђаковице.

Ја сваку нашу жртву једнако жалим и драго ми је што извештавају о Гораждевцу, и треба да памтимо децу и невине жртве али нека се РТС,  Пинк, Прва, Курир, Телеграф, Новости сете и других крајева и стратишта..У Призрену су Нато агресори и албански терористи убили 50 деце свих националности, сећамо се спаљених беба Саве и мале Зорице, затим Јасне Тасић од 14 година, ромске деце отете и убијене..нико од медија то не спомиње..исто тако, да није било вас не бих знао да су у Сувој Реци убијени и Албанци од терористичке ОВК. Тек кад сам се мало више посветио тој теми пронашао сам да их је много страдало у Клини, Ђаковици, Дечанима а нико то не помиње…то говори довољно какав је то народ који је пуцао по својима..

Хвала пуно још једном на свему и велика подршка,

Растко Николић – Сремска Митровица.“

Одговор председнице удружења Наташе Шћепановић

„Хвала пуно брате Растко на речима подршке и поштовања. Веома нам је драго што још има људи попут Вас, који прате наше активности и залагања.
То је најмање што можемо учинити за нашу многострадалну и напаћену браћу и сестре, мајке и очеве,  нашу младост и потомство пострадалу децу, младе војнике и полицајце.
Животна свакодневница нам одузима пуно времена и борба за опстанком у овим временима није једноставна ни проста као што знате. Поред свега тога и у мору опструкција разноразних, ми се трудимо и дужни смо
опомињати све надлежне и све оне који на било који начин могу помоћи у решавању наших питања и проблема како би дошли до истине и правде.
Велика зла и несреће догодиле су се на нашим просторима. Ми  нећемо никада дозволити да се наши мученици препусте забораву и тражићемо обелодањивање истине и кажњавање оних који су криви за стравичне злочине.
Ако направимо пропуст или нешто битно изоставимо, верујте нам да није намерно већ због недостатка правих и проверених информација. Страдале из општине Сува Река спомињемо из разлога јер имамо доста њихових породица уписаних у нашем Удружењу. То би смо урадили и за све друге општине, али су нам потребне информације и подаци.
Ако Ви у том делу можете да нам помогнете или некога препоручите, ми смо ту да прихватимо и обелоданимо.

Још једном хвала Вам на свему и нека Господ Буг чува вас и ваше најмилије.

С поштовањем,
Наташа Шћепановић“