Тужни смо, повређени, разочарани…

Најближи сродници присилно отетих, киднапованих и убијених Срба и неалбанаца од 1998. године до данас на Косову и Метохији окупљени око Удружења породица косметских страдалника и руководство Удружења, негодују и најоштрије осуђују скрнављење „Зида плача“, који је испред Дома Скупштине Србије поставило Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији.

Породице косметских страдалника су пре свега тужне, разочаране и осрамоћане, а потом згрануте и у неверици да се неко, усред Београда, дрзнуо да онако бездушно и дивљачки поруши конструкцију на којој су биле стотине фотографија недужно страдалих косметских цивила, војника и полицајаца који су својим животима платили то што су Срби, или су пострадала бранећи свој народ и државу од организованог терора албанских сепаратиста. И даље нам није јасно коме је и зашто, подсећање на њих сметало. Желимо да верујемо да ће вандали који су оскрнавили „Зид плача“ и најдубље повредили наша осећања, бити ухапшени и праведно кажњени.

И још. Поново ћемо, по ко зна који пут, надлежним градским властима поднети захтев да се у Београду подигне споменик пострадалима на Косову и Метохији скраја деведесетих, достојан жртве коју су наши синови и очеви дали.

То је дуг и обавеза Државе Србије, и најмање је што за њих и њихове породице може урадити.

Г. Ђикановић