Харадинаја мора стићи заслужена казна

Иако чланови породица косметских страдалника дугих осамнаест година безуспешно трагају за истином шта се са њиховим најрођенијима који су киднаповали или убили албански терористи крајем деведесетих и траже правду за српске жртве која је до сада изостала, већина њих и даље верује да је правда спора, али достижна.

Обзиром да се већ дуго ни пред једним судом не воде судски процеси против инспиратора, налогодаваца или извршилаца монструозних масовних и појединачних злочина над више од 3.500 Срба и неалбанаца, наше су очи упрте у Рамуша Харадинаја. Знамо, а сматрамо да о злочинима које је он, као командант такозване ОВК наредио и починио, има обиље доказа. Нису ваљда сви сведоци његових злодела убијени или заплашени па да, опет, остане некажњен „због недостатка доказа“.

Ако се Француска оглуши о доказе из обимне документације коју је Српско Тужилаштво за ратне злочине њима доставило, тражећи да Рамуш Харадинај буде изручен Србији, остаје да верујемо да ће се професионално, одговорно и непристрасно, Харадинајем бавити Специјални суд за злочине ОВК. Јер, иако је од усвајања Извештаја Дика Мартија о злочинима ОВК и трговини органа протекло пет година, овај извештај, који је скуп чињеница до којих су истраживачи тимова ЕУ дошли и публиковали их, садржи обиље оптужујућих информација и за самог Харадинаја. Осим злочина над Србима, неалбанцима и нелојалним Албанцима који су почињени у оперативној зони која је била под командом Рамуша Харадинаја, његово се име доводи у везу и са логорима за Србе у Албанији до којих су несрећни Срби, пре свега зарад трговине органима, превожени из Клине, Ђаковице, Дечана, Пећи, Истока…

РАМУША ХАРАДИНАЈА, КАД ТАД, МОРА СТИЋИ ЗАСЛУЖЕНА КАЗНА!

Гордана Ђикановић