У наредне две године, нови шеф мисије EULEX, господин Берн Тхран

Поштовани Господине Тхран,

У име руководства Удружења породица косметских страдалника и најближих сродника киднапованих и убијених Срба и неалбанаца од 1998.године до данас на Косову и Метохији, честитамо Вам на преузимању дужности Вршиоца дужности шефа Мисије Еулекс на Косову, верујући да ћете до краја свог мандата, ову функцију одговорно, непристрасно и часно обављати.
Ово Удружење је имало успешну комуникацију и добру сарадњу како са Вашим претходницима, тако и са представницима Еулекс-ових извршних одсека у Приштини и Регионалном Канцеларијом за везу Мисије Еулекс у Београду.
Желимо да Вас информишемо да смо, током бројних састанака са представницима Мисије Еулекс како у Београду тако и у Приштини, јавно износили наше велико незадовољство спорошћу у разоткривању судбина несталих, потпуним застојем у лоцирању дозначених масовних и појединачних гробница, изостанком нових ексхумација и идентификација, али и непроцесуирањем ратних злочина над косметским Србима и неалбанцима.
Након одлуке Савета ЕУ да продужи мандат Мисији Еулекс за владавину права на Косову до 14. јуна 2018. године и Вашег преузимања дужности новог Шефа ове Мисије желимо да верујемо да ће се, макар у ове две наредне године, у време трајања Вашег мандата, одблокирати процес сазнавања истине и досезања правде за све, па и за српске жртве на Косову и Метохији.
Ми остајемо отворени и вољни за наставак сарадње те, стога у обостраном интересу, ускоро очекујемо сусрет представника нашег Удружења са Вама и Вашим сарадницима.
У име Управног одбора Удружења и у своје име, најсрдачније Вас поздрављам.

Председница Удружења Наташа Шћепановић