Реаговање Удружења породица косметских страдалника на пресуду терористима групе „Кобре“ за злочине на караули Кошаре

ПРАВДА ЗАДОВОЉЕНА, ЗА САДА

Поводом изречене пресуде албанским терористима из групе „Кобре“ који су, у процесу пред Вишим судом у Нишу одговарали за убиство шесторице војника југословенске војске 1998.године на караули Кошаре, Удружење породица косметских страдалника кроз саопштење за медије, поручује: Добро је да су, макар и после осамнаест година од овог терористичког чина, породице убијених војника дочекале правду.

Ипак, поучени искуством када је, након сличне пресуде члановима „Гњиланске групе“ Апелациони суд у Београду укинуо пресуду нижег суда, чланови породица косметских страдалника стрепе да би се исто или слично, могло догодити и „Кобрама“. За сада, терористи са Кошара, добили су укупно 120 година затвора.

Бивши припадници ОВК Шићем Маљоку, Гаши Џафер, Гацафери Демуш, Дема Маљоку, Агон Исуфи, Чуни Антона, Абит Алија и Рустем Бериша, осуђени су у Вишем суду у Нишу на укупно 120 година затвора због тероризма. Они су проглашени кривим да су, као припадници терористичке групе „Кобре“ под руководством Агима Рамаданија, извршили нападе на две патроле граничара Војске Југославије 30. септембра 1998. године на југословенско-албанској граници. Том су приликом убијена петорица, а рањена шесторица војника. Војници на одслужењу војног рока Владимир Радоичић, Миладин Гобељић и Илија Павловић, као и војници по уговору Мирослав Јоцић и Милош Павловић, убијени су у заседи у рејону карауле Кошаре.

У нападу су тешко рањени капетан Горан Лозница и војник по уговору Горан Симић. Истога дана, само сат времена раније, погинуо је вођа патроле Милан Бундало, док је војник по уговору Бобан Михајловић тешко повређен. Лакше су повређени Саша Костић, Горан Тасић и Слађан Јовановић када је њихово возило наишло на мине које су терористи поставили.