Нови шеф Еулекс-а Габријел Меучи посетио Београд

„ЕУЛЕКС ПОСВЕЋЕН ЈАЧАЊУ ВЛАДАВИНЕ ПРАВА“

Прву посету Београду од ступања на дужност шефа Еулекс-а, Габриеле Меучи је започео недавним сусретом са председником Владе Србије Александром Вучићем, министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем и директором Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, Марком Ђурићем. Прилику да се сретне са новим шефом мисије Еулекс на Косову и Метохији, имала је и председница Удружења породица страдалих на Косову и Метохији од 1998. до 2000. године, Наташа Шћепановић.

Током разговора, премијер Вучић је између осталог, изразио и очекивање да ће „сарадња Државе Србије са Еулекс-ом бити конкретна и током мандата актуелног шефа ове мисије, посебно на спречавњу организованог криминала“.

Нови шеф Еулекс-а је српским званичницима обећао да ће се заложити за наставак конструктивног дијалога Београда и Приштине као и да ће „Еулекс бити посвећен јачању владавине права на Косову“.

Добра комуникација Удружења и Еулекса се наставља 

Draga Gos. Šćepanović,

Bilo mi je zadovoljstvo što sam se sastao sa vama nedavno u Beogradu.

Hvala vam puno što ste podelili vaše vidjenje što se tiče stvari vezanih za mandat Vladavine Zakona naše Misije.

Molim vas budite uvereni da naša misija, kao i ja lično, pridaje veliku važnost pitanju nestalih i naše kolege podržavaju kompetentne vlasti (hoće da kaže relevantne ustanove) na Kosovu u rešavanju što više slučajeva, što postaje sve više kompleksno kako vreme teče.

Koristim ovu priliku da vam poželim sve najbolje u Novoj 2015

15.децембар 2014, Приштина                                   Шеф мисије Еулекс-а Габриеле Меучи