Састанак представника Удружења са Тужиоцем за ратне злочине Владимиром Вукчевићем

„ИСТРАЖИВАЊЕ ЛОКАЦИЈЕ ПИСКОТЕ , НИЈЕ ЗАВРШЕНО“

На иницијативу Удружења породица страдалих на Косову и Метохији од 1998. до 2000.године, главни Тужилац Српског Тужилаштва за ратне злочине Владимир Вукчевић и заменик Тужиоца Бруно Векарић су 14. октобра 2014 године разговарали са представницима удружења породица страдалих Срба на Косову и Метохији о активностима и резултатима Тужилаштва везано за питања несталих и процесуирања ратних злочина.
Како је председница Удружења Наташа Шћепановић том приликом изјавила, породице косметских страдалника су, у овоме тренутку посебно заинетересоване за ток и конкретне резултате на испитивању потенцијалне масовне гробнице у селу Пискоте код Ђаковице.
Присутни чланови удружења су на овом састанку пренели незадовољство породица српских жртава, спорошћу у разоткривању истине о несталима и непроцесуирањем албанских злочинаца што се, пре свега односи на међународне и привремене институције на Косову и Метохији.
Представници Тужилаштва за ратне злочине Републике Србије су нагласили да се њихова сарадња са Еулекс-ом, и на локацији у Пискотама код Ђаковице, наставља. Истраживање ове локације није, како су неки медији пренели, завршено. Тужилац Вучевић је истакао да ово Тужилаштво има бројна сазнања и доказе да се на поменутој локацији, или у њеној ближој или даљој околини, налазе земни остаци Срба киднапованих на Косову и Метохији.
Иначе, како у Тужилаштву сматрају, остаје велика површина земљишта око ове локације, где се истраживања морају наставити.