Позабавите се и несталим Србима са Космета

Да подсетимо, ово Удружење и породице страдалих Срба и неалбанаца пре, током и након оружаних сукоба на Космету, никада цивилне жртве нису делиле по националној и верској припадности, већ смо се увек залагали за убрзавање процеса разоткривања истине о свим несталима, као и да злочинце стигне заслужена казна!

Ипак, по ко зна који пут, јавно се обраћамо Тужилаштву за ратне злочине у Београду, али и главном Еулекс-овом тужиоцу у Приштини, са само једним питањем. Зашто са истим професионализмом и таквом и толиком посвећеношћу, не трагају и за још преко 520 несталих Срба и неалбанаца чија се судбина и даље не зна? Јер, због двоструких аршина када су српске и албанске жртве у питању и њихове непрофесионалности и незаинтересованости да се истовремено проверавају локације потенцијалних гробница у централној Србији и на Косову и Метохији, у прошлој је години ексхумирано и идентификовано само деветоро киднапованих Срба, а у 2014. години, ни једно лице са списка несталих није идентификовано!

Породице косметских страдалника, изнурене од шеснаестогодишњег чекања и безнађа,  моле поменуте институције да се сете и српских жртава и помогну да се процес сазнавања истине о њима, коначно убрза.

Председница Удружења Наташа Шћепановић